Henk Schroen - Communicatie - Media - Taal - info@henkschroen.nl - Tel: 00-31-631964807 - Vlasstraat 22, 6093 EG Heythuysen (Limburg)

foto:
Toespraak minister Spitzen bij de luchtvaarttentoonstelling Ypenburg, 23 juli 1949.
Fotograaf onbekend.
Bron: Nationaal Archief/Anefo.Licentie: CC-BY.

communicatie

Alles is communicatie. Wát u zegt en hoe u het zegt. En het belangrijkste: hoe het overkomt en welk effect het heeft.

Stilstaan bij communicatie zorgt voor veel vragen en afwegingen. Tot welk publiek richt ik me, bij welke gelegenheid en op welk moment? Welke (social) media zijn het meest kansrijk? Welke toon? U, of toch maar jij? Welke kleren trekt u aan bij een publiek optreden? Het speelt allemaal een rol om uw boodschap goed te laten overkomen en te laten aansluiten bij het beeld dat u wilt neerzetten. De samenhang tussen boodschap, beeld en gekozen media bepaalt in grote mate of uw communicatie een succes wordt.

Expertise

Communicatie is een vak. Te veelomvattend om hier compleet te kunnen of te willen zijn. Hoewel ik mezelf als allrounder binnen dat vak durf te omschrijven, ligt mijn specifieke expertise binnen de strategische advisering, het coachen van een communicatieafdeling en het uitstippelen van de koers op het gebied van mediacommunicatie. In een crisissituatie of juist om te voorkomen dat het zover komt. En mocht het nodig zijn, dan klim ik graag in de pen voor die speech, column of dat persbericht en treed ik als woordvoerder of dagvoorzitter op.

Boodschap

Hoe belangrijk communicatie ook is, het is zelden een doel op zich. Het gaat immers om het effect van communicatie. Om dat effect zo optimaal mogelijk te maken, help ik u graag uw boodschap of verhaal helder en pakkend te vertellen.