Henk Schroen - Communicatie - Media - Taal - info@henkschroen.nl - Tel: 00-31-631964807 - Vlasstraat 22, 6093 EG Heythuysen (Limburg)

foto:
Scène uit televisieprogramma ‘Zaterdagavondaccoorden’ met daarin Nederlandse les. Februari 1962.
Fotograaf: Jac de Nijs.
Bron: Nationaal Archief/Anefo. Licentie: CC-BY.

taal

Taal is een eerste, misschien wel dé eerste voorwaarde om te kunnen functioneren met anderen. Niet als doel, maar als middel om te communiceren. Heel praktisch. Voor beginners die het Nederlands leren, voor professionals die méér uit hun taal willen halen. Binnen alle mogelijke contexten die te bedenken zijn. Zonder taal is er nauwelijks communicatie. En al helemaal geen functionele communicatie

Workshops

Een taal leren doe je vooral zélf. Ik kan daarbij helpen. Als eerstegraads docent om leerlingen of studenten een volgende stap te laten zetten in hun taalvaardigheid Nederlands. Als taalcoach om anderstaligen de weg te wijzen in hun nieuwe taal: het Nederlands. Met in principe de taalniveaus van het Europees Referentiekader (ERK) als vertrekpunt.

In op maat gemaakte workshops wil ik u graag helpen functioneel ín taal en mét taal om te gaan. Om doelgerichter te communiceren. Ook verzorg ik workshops met een specifiek doel, zoals het logisch opbouwen van een presentatie, het werken aan een speech of het voorzitten van een vergadering. Kortom, taalvaardigheid trainen waardoor u zich op uw gemak voelt bij die komende presentatie.